Nationaldagen

Dagen har varit väldigt, väldigt bra! Startade dagen med att följa med mamma och pappa till IKEA, självklart åkte lite saker ner i vagnen men för första gången på länge fixade jag en IKEA-tur på under 500 kr. Helt ok ändå! Alltid lika kul att gå på IKEA när pappa är med, han tycker verkligen att det är pest och pina. Jag tycker det är roligt att se alla dessa män som mer eller mindre har blivit meddragna till affären och dem gör allt i sin makt för att skynda på besöket.
Det blev 8 våriga dessertskålar, galgar, lite batteri, en busmus till katterna, en lampa och lite annat smått och gott!

Mina och Oskars föräldrar och min syster har nyss varit här på middag. Menyn var en liten gamble då vi aldrig lagat någon av rätterna förut men med facit i hand kan jag varmt rekommendera allt!! Det var underbart gott alltihopa! Kanon :)




Parmesanchips med citronkräm, sparris och löjrom.


Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader.

Riv 200 gr parmesanost och lägg i 20 små plättar på en ungsplåt med bakplåtspapper. Skjuts in i ugnen i 8 minuter. Låt svalna. Koka sparrisen i salt vatten i ca 2 minuter tills de är al dente. Gör citronkräm genom att lägga 2 dl cremefraiche i en skål, salta, peppra och tillsätt ca 1 msk rivet citronskal. Lägg citronkräm och rom på parmesanchipset och placera sedan en sparris över. Strö gärna lite flingsalt och peppar över på toppen.

Kantarelldoftande fläskfilé



Ingredienser 4 pers
400 gr fläskfilé (jag hade mer kött)
smör att steka i
2 dl cremefraiche
1,5 msk kantarellfond (touch of taste)
1 msk grovhackad timjan
10 coctailtomater
50 gr konserverade eller frusna kantareller (jag hade dubbelt så mycket kantareller)

Gör såhär: Putsa och skiva fläskfilén i ca 1cm-skivor. Stek dem tillsammans med kantarellerna tills de från en gyllene färg.Tillsätt cremefraiche, fond, tomater. Rör om och låt koka några minuter. Strö över timjan. Servera gärna ris till.

Glassfyllda citroner


Ingredienser 4 personer

4 citroner
1,5 dl florsocker
2 äggulor
2 msk citronsaft
2 dl vispgrädde

Gör såhär: Skär av toppen av citronerna (ca 1/4). Gröp ur citronerna och även hinnorna ska ut så att bara själva skalet är kvar. Vispa äggulorna, florsockret och citronsaften. I en annan skål vispar du grädden hårt och tillsätter sedan äggsmeten och rör runt. Ställ gärna citronerna i något så de ej tippar i frysen i minst 4h, gärna över natten. Fyll citronerna med glassen och ställ in i frysen. Om det blir glass över lägg det i en skål och in i frysen, detta kan du eventuellt toppa glassen med innan servering. Jag dekorerade även citronerna med några blad citronmeliss. Enligt recpet skall glassen tas ut ur frysen 1h innan servering men min glass blev aldrig stenhård så jag tog ut den och serverade den direkt. Supergott!

Här sitter jag och Oskar nöjda och belåtna. Om 15 minuter börjar säsongsavslutningen av Grey´s Anatomy så vi hörs imorgon!

Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0